Medgyesi Anna

bábszínész

 

2007-2010-ig tanult a Budapest Bábszínház bábszínészképző stúdiójában, mellette 2010-ben diplomázott a Pannon Egyetem angol-színháztörténet szakán. Drámapedagógus végzettségét 2006-ban szerezte meg a Magyar Drámapedagógiai társaság képzésén Kaposi Lászlónál. 2010/11-es évadtól a zalaegerszegi Griff Bábszínház társulatának tagja. A 2013-ban megalakult, népdalfeldolgozásokat játszó Folkish Zenekar és a gyermekversket megzenésítő Zabszalma Együttes énekese.

 

Takács Ferenc

ütőhangszeres művész

 

Zalaegerszegen kezdett ütőhangszerekkel foglalkozni, majd a Győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában bővítette tudását. Az egyetemi éveit először a Musik und Darstellende Kunst Universität, Graz ütőhangszerművész szakán kezdte meg, tanári diplomát pedig a Pécsi Tudományegyetem művészeti karán szerezte meg. Jelenleg a Zalaegerszegi Pálóczi H. Ádám AMI ütőhangszer tanára, emellett hangszerépítéssel, zeneszerzéssel, koncertezéssel tölti mindennapjait. Szintén a Folkish zenekar tagja.

ifj. Horváth Károly

népzenész

 

A zalai népzenész gyermekkorától kezdve otthonosan mozog a hagyományőrzés terén: népzenekutató, zenepedagógus, népművelő édesapja a népzene szeretete és tisztelete mellett a gyűjtés örömével, és gyűjteményének feldolgozásával is megajándékozta őt. Nován született, édesapja hivatásának, gyűjtésének köszönhetően gyermekkorától a népi hagyományok, a népzene körül forog az élete. Első hangszere a körtemuzsika volt, ma saját bevallása szerint hat fő hangszeren játszik: megtanult zongorázni, brácsázni, fuvolázni, bőgőzni, cimbalmozni, játszik népi furulyán és töröksípon, emellett az ország legjobb tekerőlantosai között tartják számon. Végzettsége szerint ének-zene tanár és népművelő (Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola 1987), majd a népzene-tanításához Nyíregyházán szerzett ének, zene, népzene szakon másoddiplomát. Manapság a Pálóczi-Horváth Ádám Zeneiskola mellett a Zeneakadémia népi ének tanszakán is oktat.

Székely Andrea

rendező, tanár

 

A veszprémi Kabóca Bábszínház igazgatója, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola művésztanára vagyok.

Életem során mindig a gyerekek állnak a központban, velük próbálok kapcsolatba kerülni, hol tanárként, hol a bábos előadásaimon keresztül. Lassan egy évtizede színházvezetőként szervezem számukra a sokoldalú művészeti élmény lehetőségének elérését.

Végzettségem szerint bábszínész vagyok, szociálpedagógus, pedagógia szakos bölcsésztanár. A bábjáték rendezést a prágai Művészeti Egyetemen tanultam. Életem első szakaszában az Állami Bábszínházban dolgoztam, majd a Kolibri Színház alapításában vettem részt. Szabadúszó éveimben oktatáskutatással is foglalkoztam, több cikkem, tantervem és önálló kiadványom is megjelent. Rendezői munkámban megtalálhatók klasszikus művek és a kortárs gyerekirodalom témái is. 

Kolozsi Angéla

bábszínész, író, rendező

Szabadúszó bábszínész vagyok, aki meséket és bábdarabokat ír, bábszínházi előadásokat rendez. 2000-ben a Budapest Bábszínház bábszínész-képző tanfolyamán, 2016 februárjában a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakán végeztem. 1990 és 2011 között Badacsonyi Angélának hívtak. 2000 és 2004 között a kecskeméti Ciróka Bábszínház, 2004 és 2006 között a zalaegerszegi Griff Bábszínház bábművésze, 2006 és 2014 között a kecskeméti Tintaló Társulás tagja voltam. 2006 óta vagyok szabadúszó. A pályán eddig eltöltött 15 év alatt 37 bemutatóm volt színészként, színpadra alkalmaztam 9, írtam 16 szövegkönyvet (ebből saját mese 9), rendeztem 19 előadást (ebből önálló rendezés: 14), voltam dramaturg és báb-konzultáns; több éven át tanítottam bábot a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának vizuális nevelés műveltségterületén. A 2013-14-es tanévben a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves bábszínész és bábrendező hallgatóinak tanítottam bunraku-technikát. Megjelent két mesekönyvem a Pozsonyi Pagony Kiadónál (Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak - 2014; Bódog és Szomorilla - 2016). Az Emília és az angyal...-t 2016-ban szlovák nyelven is kiadták.

Makhult Gabriella

grafikusművész

 

Születtem 1981-ben, Budapesten. A jó életnek hamar vége lett, iskolába kezdtem járni. Általános iskola majd a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola, azután egy évig bőrművességet tanultam. 2000-ben felvettek a Képzőművészeti Egyetemre ahol végre megint azt csinálhattam amit akartam. 2005-ben végeztem képgrafika szakon, és ezzel kiléptem ama nagybetűs ....semmibe... Diplomám szerint grafikusművész vagyok, de azóta foglalkoztam már bábszínházzal, könyvnyomtatással, rajzolással-festéssel, gyerekekkel, mesékkel, részt vettem világszámokban, vásári komédiákban. 2004-ben ösztöndíjjal mentem az Óperenciás tenger partjára ahonnét Európa nyugati részét bejártam, régi nagy mesterekkel, sosem látott tájakkal, városokkal, hercegekkel, bárókkal és válogatott cigánylegényekkel hozott össze a sors. Most a sűrű-sötét erdő szélén élek, ott, ahol kecskék Wartburgról Opelra szökkennek, még azon is túl. Egy kis családot és három macskát látok el, néha még mesekönyveket rajzolok, képeket, dekorációkat készítek. 

Tóth László

szobrász-festőművész, tanár

 

Az őriszentpéteri Általános Iskola után középiskolai tanulmányait Zalaegerszegen folytatta. Itt tanult szobrászatot Szabolcs Péter irányítása alatt. Főiskolai tanulmányait Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Főiskolán végezte. Rajz, festészet tanárai Horváth János és Szurcsik János voltak. 1981-ben diplomázott.
1982-től az őriszentpéteri általános iskola rajz-matematika szakos tanára 2000 óta vezeti az Őriszentpéteri Festőkört. Rendszeresen önálló kiállításokat rendez az Őrség településein, valamint Szombathelyen, Körmenden, Sárváron és Szentgotthárdon. Alkalmazott grafikusként az Őrség településeiről készült monográfiákat illusztrálta, és könyvborítóikat tervezte. Elsősorban az Őrség és a Balaton tájkép festészetével foglalkozik, valamint tanulmányozza az erdélyi és őrségi népművészetet.

Telefon:

+36 70 944 6730

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now